Liten förättssallad med lufttorkad skinka, fetaost och kokta rödbetor.
Tomat- och apelsinsoppa
3 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, rivna
2-4 msk olivolja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongstärning
1 frp passerade tomater
2 tomater, skållade, skalade, ta ur kärnhuset och hacka tomaterna i mindre bitar
3 apelsiner saft av en halv och skinnfria klyftor av resten
1 ½ msk vitvinsvinäger
1 msk socker
salt och vitpeppar
Bryn löken i oljan ett par min utan att de får färg.
Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningen.
Tillsätt tomaterna, vinäger, socker, salt och peppar.
Koka upp och låt koka i 15 min.
Lägg sist i apelsinklyftorna.
Smaka av tillsätt eventuellt mer vinäger, salt eller peppar.
Soppan ska vara syrlig och ganska stark.
Tips! Gör skinnfria apelsinklyftor så här:
Använd en vass kniv och skala apelsinen så att den vita, yttre hinnan följer med skalet. Skär sedan ut klyfta efter klyfta mellan hinnorna, så att de blir skinnfria.
2 kommentarer:
Ja, vad bra att receptet på soppan dyker upp. Visst var den den vi fick?
Ja, det var det.
Trodde faktiskt att jag hade lagt upp det tidigare.
Skicka en kommentar