2 portioner
200 g
potatisar
0,5
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 tsk
olivolja
0,5
blomkålshuvud
5 dl
hönsbuljong
1 dl
parmesanost, riven
0,5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, nymald
1 dl
lättmjölk
1 krm
paprikapulver
potatisar
0,5
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 tsk
olivolja
0,5
blomkålshuvud
5 dl
hönsbuljong
1 dl
parmesanost, riven
0,5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar, nymald
1 dl
lättmjölk
1 krm
paprikapulver
Tillbehör:
minibaguette och färskost gjord på kesella
minibaguette och färskost gjord på kesella
Tillagning
Uppvispad lättmjölk ger den goda blomkålssoppan ett vackert skum.
Uppvispad lättmjölk ger den goda blomkålssoppan ett vackert skum.
1. Skala och hacka potatis, lök och vitlök. Fräs det i olja 1-2 min i en kastrull utan att det tar färg. Bryt blomkålen i buketter. Häll på buljong och tillsätt blomkålen.
Låt den koka mjuk i buljongen under lock ca 10 min.
2. Mixa soppan slät. Rör ner parmesanosten och låt den smälta ner.
Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva baguetten och rosta den lätt i torr stekpanna. Bred på färskost.
Värm mjölken och vispa kraftigt till ett skum.
4. Häll upp soppan i glas och lägg på skummet och pudra över lite paprikapulver.
Servera nyrostat bröd med färskost till.
Källa: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar