Bailyskaka och en kopp kaffe.
Lördags go fika helt enkelt.
Kakan kommer ursprungligen från
Häljegård, jag publicerar receptet här, (bild kommer senare).
Häljegård, jag publicerar receptet här, (bild kommer senare).
Bailys kaka
5 ägg
7,5 dl socker
2,5 dl ljummet vatten
7,5 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
5 ägg
7,5 dl socker
2,5 dl ljummet vatten
7,5 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
Vispas ihop som en sockerkaka och gräddas i ca 30min i 175 grader
Smörkräm
250 g smör
4 dl florsocker
3 st äggulor
2,5 tsk vanilinsocker
250 g smör
4 dl florsocker
3 st äggulor
2,5 tsk vanilinsocker
Rör ihop i en kastrull koka lätt,
Ta ut kakan och nagga den med en gaffel pensla sedan över bailys
Häll sedan över smörkrämen som du gjort under tiden kakan gräddades, strö sedan över 3 st krossad dubbeldajm på den varma kakan.
Kyl kakan och skär sedan ut kakorna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar