Matklubbens Topplista

söndag, september 13, 2009

Söndags middag


Indisk vitkål, kokta rödbetor med smör och flingsalt och kycklingspett.

Indisk vitkål
2 portioner
½ litet vitkålshuvud, finstrimlat
1 lök tunnskivad
smör
1 tsk finhackad ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
salt
pressad saft från en citron

Smält smör i en wok eller stekpanna, tillsätt alla kryddor och rör om så att det blandas. Tillsätt lök och vitkål rör om och låt allt stekas i 30 minuter, rör då och då.

Kokta rödbetor
Skölj och ansa små fina, färska rödbetor men låt 1 cm av stjälken och hela rotspetsen sitta kvar, då "blöder" inte rödbetorna.
Koka 15-20 minuter eller tills de känns färdiga. Prova med sticka.
Skala dem medan de är varma.
Servera med smör och grovt medelhavssalt.

Inga kommentarer: