Lax med hummersås, blomkålsmos, rotfruktssalsa, sockerärter och broccoli.
4 port
500 g lax
3 msk Touch of Taste Hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finklippt
salt & peppar
500 g lax
3 msk Touch of Taste Hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finklippt
salt & peppar
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200ºC.
1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Lägg laxen i ugnsfast form, salta och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Strö dill och rom över laxen
Servera med Blomkålsmos:
koka 1 litet blomkålshuvud med 1 dl vispgrädde, lite salt och peppar, tills blomkålen mosar sig. Mixa med mixerstav och tillsätt 1 msk olivolja och riven parmesanost.
rotfruktssalsa,
sockerärter och ångad broccoli.
sockerärter och ångad broccoli.
Drick vatten med citron till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar