Nikkaluoktasoppa
Ingredienser för 4 pers.
300 gram
nötfärs/älgfärs
4 dl
vitkål
1 msk
smör
2 msk
senap
2 msk
tomatpuré
1
lagerblad
1 l
vatten
2
kött- eller grönsaksbuljongtärningar
nötfärs/älgfärs
4 dl
vitkål
1 msk
smör
2 msk
senap
2 msk
tomatpuré
1
lagerblad
1 l
vatten
2
kött- eller grönsaksbuljongtärningar
eller en av varje
1
purjolök
1 msk soja
salt
peppar
persilja
1
purjolök
1 msk soja
salt
peppar
persilja
Snitta, skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen.
Stek i lite smör tills det börjar mjukna, häll över i en katrull.
Låt smöret bli ljusbrunt i en gryta, stek färsen och rör den jämnt grynig. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning, häll över i kastrullen och koka ca 10 minuter.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Klipp persilja över.
Tips!
En strimlad eller hackad paprika kan koka med de sista fem minuterna.
Servera med bröd och ost.
Källa:tastelina.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar