Laxgryta med sötpotatis,
kamutvete och ångad broccoli.
kamutvete och ångad broccoli.
4 pers
400 g laxfilé, skinn- och benfri, skuren i kuber
1 lök, finhackad
200 g sötpotatis, grovriven
rivet citronskal från 1 citron
1 msk smör
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1½ msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 msk maizena utrört i 2 msk vatten
salt och vitpeppar
dill
2 dl kamutvete eller matvete
4 dl vatten
salt
200 g broccoli
Fräs lök, sötpotatis och citronskal i lite smör, ett par minuter, rör hela tiden.
Häll på vattnet och tillsätt buljongtärning.
Häll i vinäger och grädde, låt koka upp och sjuda i 5 min.
Red av med maizenavattnet.
Smaka av med salt och peppar.
Finhacka dillen. Vänd försiktigt ner laxkuberna tillsammans med dillen i såsen.
Sjud på mkt svag värme ca 5 min.
Koka upp vattnet lägg i matvete, salta,
Koka i ca 15 min. Låt vila under lock ca 5 min.
Ångkoka broccolin.
Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar