Fetaostfyllda färsbiffar med tomat- och basilikasås
Ingredienser för 4 port.
Färsbiffar
500 gram blandfärs
4 msk vichyvatten, eller vanligt vatten
2 msk ströbröd
1 ägg
2 msk ströbröd
1 ägg
1 gul lök, finhackad
2 msk basilika, färsk
150 gram fetaost
salt
svartpeppar
2 msk smör
2 msk smör
såsen
1 msk basilika
1 dl gul lök, finhackad
1 dl gul lök, finhackad
4 dl hönsbuljong
1 msk smör
3 tomater
2 tsk bovetemjöl
2 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde
Till servering
4 port potatismos koka med lite blomkål
4 port sockerärtor
4 port potatismos koka med lite blomkål
4 port sockerärtor
Tillagning
Färsbiffar
Blanda ströbröd, mineralvatten och ägg. Rör om blandningen och låt den svälla i ca 10 minuter.
Tillsätt blandfärsen, finhackad lök, smulad fetaost och hälften av basilikan. Smaka av färsen med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar och forma till biffar. Bryn dem i smör i panna.
Tillsätt blandfärsen, finhackad lök, smulad fetaost och hälften av basilikan. Smaka av färsen med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar och forma till biffar. Bryn dem i smör i panna.
Sås
Bryn löken och smöret gyllenbrunt, pudra på mjölet. Tillsätt hönsbuljongen under omrörning. Lägg kvisttomaterna i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt vispgrädde och smaka av med salt och peppar. Tillsätt basilikan och mixa såsen slät eller sila den och häll den över pannbiffarna.
Låt allt puttra en stund.
Låt allt puttra en stund.
Servera med potatismos och nykokta sockerärter.
Receptet är skapat av: Tasteline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar