Matklubbens Topplista

fredag, september 11, 2009

Dagens Lunch


Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra.

2 Portioner
1 stor aubergine
olivolja
salt och peppar
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g köttfärs
10 svarta oliver
½ burk krossade tomater
1 tsk torkad oregano eller basilika
salt och peppar
1 mozarella

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna på längden och skär några snitt i dem.
Häll över lite olivolja, salta och peppra.
Ställ in i ugnen ca 20 minuter eller tills den är mjuk och smidig, allt beror på storleken.

Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn i olivolja i en stekpanna till gyllene färg, tillsätt köttfärsen och låt den bryna med i några minuter.
Tillsätt oliver, tomater, kryddor salt och peppar.
Låt koka ca 15 minuter.
Ta ut auberginerna och fördela köttfärsröran på halvorna.
Riv eller skiva mozarellan och lägg på köttfärsen.
Baka i ugnen 15 minuter.


Servera med blomkålsmos, rotfruktssalsa och broccoli.

Inga kommentarer: