Idag ska jag och Amanda flytta det sista och sedan städa ur lägenheten.
Så då behöver vi ett mål med kolhydrater,
då passar det bra med pasta.
Så då behöver vi ett mål med kolhydrater,
då passar det bra med pasta.
Papardelle med kyckling, champinjoner, persilja och parmesan.
Ingredienser för 4 pers.
300 gram
kyckling,
500 gram
papardelle, bred bandpasta exempelvis Zetas äggpasta Casa Di Luca
kyckling,
500 gram
papardelle, bred bandpasta exempelvis Zetas äggpasta Casa Di Luca
200 gram
champinjoner
200 gram
oliver, blandade
1-2 vitlöksklyftor,
champinjoner
200 gram
oliver, blandade
1-2 vitlöksklyftor,
2 dl
grädde
1 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
kryddor
paprika, curry, cayenne
pudra över efter behag
1 knippa
bladpersilja
2 msk
olivolja
½
pressad citron
100 gram
parmesanost
svartpeppar, nymalen
flingsalt
bladpersilja
2 msk
olivolja
½
pressad citron
100 gram
parmesanost
svartpeppar, nymalen
flingsalt
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Dela champinjonerna i 4 delar och fräs dem mjuka och gyllenbruna tillsammans med kycklingen skuren i mindre bitar, i lite olja.
Salta och peppra.
Tillsätt vitlöken.
Grovhacka bladpersiljan och riv parmesanosten.
När pastan är färdigkokt, sila av vattnet, men inte för mycket, låt pastan vara fuktig med lite av kokvattnet droppande. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
Tillsätt olivolja, citron, kyckling, champinjoner och persilja.
Lägg upp på tallrikar och toppa med parmesan, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Källa:tasteline.com (men omgjort av mig som vanligt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar