Matklubbens Topplista

tisdag, september 15, 2009

Eftermiddagsmål


1 naturkaka med lite jordnötssmör, ½ äpple och en kopp grönt mullbärste.

Sugen på jordnötssmör?

Har du inget hemma och orkar inte gå till affären?
Om du råkar ha lite vanliga jordnötter i en påse längst bak i skåpet, och en matberedare, så är problemet löst.
Så här lätt gör du ditt eget jordnötssmör.
Tekniken kan även användas för andra nötter eller mandel.

Gör ditt eget Jordnötssmör:

Du behöver följande:
Osaltade jordnötter
En matberedare
Salt
Häll jordnötterna i matberedaren med kniven monterad.
Kör nötterna på hög hastighet tills de är fina smulor.
Om du vill ha "chunky" jordnötssmör - ta upp en liten näve smulor och lägg åt sidan.
Fortsätt att köra resten av jordnötterna på lite lägre hastighet och iaktta hur det plötsligt kommer fram olja ur nötterna och binder ihop det hela till tjockt, härligt jordnötssmör.
Som trolleri!
Rör ned eventuella sparade småsmulor och smaka av med salt.

Du kan förstås använda saltade jordnötter om du vill, men då kanske det blir för salt?
Jag ska prova nästa gång, för fler gånger blir det!

Inga kommentarer: