Efter det blir det kycklingspett med potatisrulle och sallad
Knäckäppelkakor
Till 8 kakor
1 syrligt äpple, 2 dl tärnat
3 msk smält smör
1 medelstort ägg
3/4 dl socker
3 msk vispgrädde
1 3/4 vetemjöl (100 g)
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk vaniljsocker
Mandelknäck
3 msk smör
3 msk sirap
50 g mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.
Skala och skär äpplet i mucket små tärningar. Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner smält smör, grädde, mjöl bakpulver, vaniljsocker och slutligen äppeltärningarna.
Klicka ut smeten i formarna och grädda kakorna mitt i ugnen i 15 minuter.
Blanda mandelknäcken i en kastrull och koka den ca 3 minuter till simmig konsistens och tills den börjar få en liten aning färg.
Höj temperaturen till 250 grader. Förddela mandelknäcken generöst över kakorna och "gratinera" dem i övre delen av ugnen 3-5 minuter, tills knäcken lagt sig fint över kakorna och fått en aning färg.
Servera kakorna ljumma med kall vispad grädde eller med mjuknad vaniljglass.
Sen ska vi gå en pubrunda.
Källa: Allt om mat nr 16 2009
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar