Matklubbens Topplista

onsdag, augusti 19, 2009

Rosmarindoftande potatisrulle med getost

Ingredienser Ca 6 pers.
1 st smördegsrulle, färsk, rektangulär
600 g potatis, (gärna fast sort)
1 st vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin, finhackad, färsk
3 msk smör
0,75 tsk salt
100 g getost, (chèvre på rulle) gillar du inte get kan du byta ut mot fetaost från får eller ko
Till pensling
1 msk smör + flingsalt+ rosmarin

Servering
Naturell grekisk yoghurt, el matlagningsyoghurt, serverad med flytande honung och rostade valnötter

Tillagning
Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffé likaväl som till rykande utegrillat!
1. Sätt ugnen på 225°.
Värm en stekpanna eller wok.
Rulla ut smördegen på sitt papper på enplåt.
2. Skala potatisen, riv den grovt. Lägg klyftorna i vitlökspressen, hacka rosmarin.
3. Fräs upp smöret, rör ner och fräs potatisen med vitlök och rosmarin under omrörning 10 minuter. Potatisen steks bara helt lätt och ska inte packa ihop sig, lufta den med ett par gafflar och (häll upp den på en tallrik för att svalna om rullen förbereds för nästa dag) häll upp och fördela den över degen.
4. Salta och smula över getosten och rulla ihop löst (svep rullen i pappret om den inte ska gräddas direkt).
5. Pensla med smält smör, strö över rosmarin och flingsalt och grädda mitt i ugnen 20 min. Servera rullen nygräddad i bitar och gärna tillsammans med en "sås" av grekisk yoghurt, honung och valnötter.

Gott till är kryddstarka kycklingspett, sallad med bönor och inlagda oliver.

Källa: Allt Om Mat

1 kommentar:

Ida sa...

mums! kanske jag gör i helgen :) tack för upplägget.