Matklubbens Topplista

onsdag, september 09, 2009

Dagens Frukost


Vattenmelonsmoothie, 2 kokta ägg med en dutt kaviar (innehåller mkt socker) och en kopp grönt Mullbärste.

Mullbär har länge använts i traditionell folkmedicin och man har funnit skrifter ända från antika tider i Kina och Grekland. Man kan använda alla olika delar på och från mullbärsträdet, från rötterna och bladen till frukten.
Mullbär har fått mycket utrymme i media under den senaste tiden för sin förmåga att stabilisera blodsockernivån och öka det goda kolesterolet.
Mullbäret är också en av de frukter där det finns forskning gjord på området.

Nyttigheter:
Mullbär innehåller mycket Vitamin C, Vitamin K, Järn och Kalcium men även andra viktiga näringsämnen som polyfenoler, flavonoider, protein, steroider, triterpener, Astragalin och Isoquercitrin. Mullbär är också en god källa för Resveratrol som fungerar både som antioxidant och antikoagulant.

Inga kommentarer: