Basilikaquinoa med fetaost och rödbetor.
1 portion1 stor
rödbeta
½ påse
babyspenat
basilikablad
½
rödlök, finhackad
rödbeta
½ påse
babyspenat
basilikablad
½
rödlök, finhackad
1
vitlöksklyfta, hackad
1 dl
quinoa
2 dl
grönsaksbuljong
1 dl
quinoa
2 dl
grönsaksbuljong
1 msk
citronsaft
½ msk
olivolja
citronsaft
½ msk
olivolja
100 gram
fetaost, mager
salt och peppar
fetaost, mager
salt och peppar
2 st
valnötter
valnötter
Tillagning
1. Koka rödbetan, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter.
1. Koka rödbetan, skala och skär i bitar. Koka quinoan i buljongen cirka 25 minuter.
Låt svalna lite.
2. Lägg spenat i botten på en tallrik, lägg rödbetor, basilika och quinoan ovanpå.
Pressa över citron, ringla över olivoljan och strö över lök och vitlök.
Smula sedan över fetaosten och strö över nötterna delade i bitar.
Mums!
Vill man kan man minska mängden fetaost och lägga till lufttorkad skinka
eller grillad kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar