2 portioner
½ gul lök, skalad och hackad
1 stor morot, skalad och skivad
1 äpple, halverat och skivat
250 g nötfärs
smör eller rapsolja (eller lite av båda)
200 g kikärter
½ tsk curry
1/4 tsk spiskummin
salt och peppar
2,5 dl hönsbuljong
½ dl strimlad purjolök
ev lite chilipeppar
Bryn köttärsen i lite smör eller olja.
Tillsätt lök, äpple, kikärter, curry, spiskummin, salt och peppar och låt koka i 20 minuter.
Blanda i morötterna och purjolöken precis innan servering.
Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite chilipeppar.
Toppa med en klick mtlagningsyoghurt.
Till dessert, blev det en enkel fruktsallad med linfröströssel. En liten hemlighet är att jag har någon msk grädde i botten på skålen;)
Källa: GI dag för dag, av Ola Laurizson & Ulrika Davidsson http://www.formapg.se/bok.asp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar