Kaffe och chokladboll
Vi skjutsade Ida till flygplatsen
det gick snabbt att köra ut
så då
passade vi på att
fika där.
Chokladbollarna var jättegoda
Här kommer
recept på
Pär Morbergs chokladbollar.
Ingredienser
200 g smör
200 g smör
2 dl socker
6 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 msk cacao
3 msk O'boy
4 msk kallt starkt kaffe
Pärlsocker för rullning
(cocosflarn för de som inte vill ha så mycket sött i)
Tips
Bollarna är bäst om de serveras lite svala, till exempelvis en kopp kaffe.
Receptet räcker till mellan 25 och 40 st bollar, beroende på storlek.
Bollarna är bäst om de serveras lite svala, till exempelvis en kopp kaffe.
Receptet räcker till mellan 25 och 40 st bollar, beroende på storlek.
Gör så här
Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.
Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
Blanda alla ingredienserna utom kaffet och pärlsockret/kokosflarnen i en skål.
Tillsätt kaffet och blanda alltihop till en smet.
Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
Ta gärna hjälp av en sked, så går det lite lättare att rulla.
Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.
Rulla sen bollarna i pärlsocker eller kokos och lägg dem på ett fat.
Förvaras i kyl men går även bra att frysa.
2 kommentarer:
Ska prova det receptet ikväll. Kaffe och chokladbollar är det godaste som finns, näst biskvier förstås.
Mats
Jag håller verkligen med, biskvier är bland det godaste som finns.
Skicka en kommentar