Ingredienser 4 personer
350 g kycklingfilé utan skinn
2 tsk japansk soja
1 msk torr sherry
1 tsk majsmjöl eller vetemjöl
1 msk olivolja
4 msk vatten
1 tsk ingefära färskriven
500 g majskorn på burk
3 st salladslökar
1 msk olivolja
3 msk kycklingfond eller 1 tärning
1 l vatten
salt och peppar
Skär kycklingen i strimlor. blanda kycklingen i en skål med soja. sherry. mjöl. olja. vatten (den mindre mängden). ställ åt sidan i 15 minuter.
Riv ingefäran. mixa hälften av majskornen med mixerstav eller i matberedare till mos. ansa salladslökarna och skiva dem lite på snedden.
Hetta upp en (wok-)panna på högsta värmen. ringla ner oljan runt pannans kanter, så att pannan blir helt infettad.
Tillsätt ingefäran. vänta tio sekunder sen tillsätt kycklingen. rör så att inget bränns.
När kycklingen är brynt runt om tillsätt vatten + fond. majsmix och resten av majskornen. låt koka upp.
Koka ca 10 minuter. smaka av med salt och peppar. strö över salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar