Bovete (helt) 4 dl
Vatten 8 dl
Hönsbuljongtärning 1 st
Vitvinsvinäger 4 msk
Grillade kycklingar 2 st
Rucolasallat 2 knippen
Valnötskärnor 100 gram
Päron (Anjou) 2 st
Olivolja
Salt
Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.
Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 minuter. Tag av från värmen, rör om. Låt svalna.
Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 minuter. Tag av från värmen, rör om. Låt svalna.
Dela kycklingarna och ta eventuellt bort ben och skinn, eller låt var och en göra det själv vid måltiden.
Kärna ur och skiva päron. Dela stora rucolablad. Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.
Kärna ur och skiva päron. Dela stora rucolablad. Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar