Ingredienser:
Till 4 pers.
2 dl quinoa
½ gurka
2 knipplökar med blast
1 påse blandad sallad (100 g)
2 msk olivolja
½ citron pressad
½ tsk flingsalt
½ krm nymald peppar
500 g kassler, i tunna skivor
4 st nektariner
3 msk olivolja, extra fin
0,5 msk rosmarin, hackad färsk
0,5 dl balsamvinäger
1 krm svartpeppar, grovmald
1 st parmesanost, tunna skivor
500 g kassler, i tunna skivor
4 st nektariner
3 msk olivolja, extra fin
0,5 msk rosmarin, hackad färsk
0,5 dl balsamvinäger
1 krm svartpeppar, grovmald
1 st parmesanost, tunna skivor
Gör så här:
1. Skölj och koka quinoan enligt förpackningens anvisning. Låt svalna.
2. Skär gurkan i stavar. Ansa och skiva löken.
3. Blanda allt med salladen.
4. Häll på olivolja och citronsaft. Strö på flingsalt och peppar och eventuellt lite färsk basilika eller persilja.
5. Värm utegrillen eller en grillpanna på spisen. Pensla kasslerskivorna med olja.
6. Halvera och kärna ur nektarinerna. Skär dem i klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt rosmarin och nektariner. Stek på stark värme någon minut och vänd dem hela tiden. De ska bara få lätt färg innan balsamvinägern hälls över. Ställ det åt sidan
7. Grilla kasslerskivorna och lägg upp dem på ett fat. Lägg nektarinerna vid sidan om eller ovanpå kasslern.
8. Krydda med peppar och strö över parmesan.
Recept ur Allt Om Mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar