Ingredienser tiil 4 portioner
400 g kikärter, eller blandade bönor och kikärter
30 g soltorkade tomater
3 tomater
1 rödlök
1 gurka
1 msk kapris (kan uteslutas om man inte gillar kapris)
1 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong
1 msk balsamvinäger
1 tsk rosmarin helst färsk hackad.
gräddfil
Skär löken i skivor. separera ringarna. skär de soltorkade- de färska tomaterna i mindre bitar. halvera gurkan och skrapa ur fröna. dela gurkan ytterligare på längden och skär den sedan i mindre bitar. finhacka rosmarin.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök samt rosmarin på medelvärme i 2-3 minuter. tillsätt buljong, tomat och gurka. låt sjuda tills all vätska är borta.
Häll bort spadet från kikärterna och skölj dem rikligt i kallt vatten. tillsätt dem i pannan. tillsätt soltorkade tomater, kapris, vinäger. låt allt bli varmt. servera med en klick gräddfil och med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar