Matklubbens Topplista

onsdag, september 03, 2008

Varma kikärter med lök, gurka och tomater.

Jag fick över fisk från gårdagens middag som idag blir min lunch, den äter jag tillsammans med denna ljuvliga sallad som hör till mina absoluta favoriter. Gör en stor sats som du har i kylen, värm en portion i micron och ät lite till varje måltid. Gott och mycket nyttigt.

Ingredienser tiil 4 portioner

400 g kikärter, eller blandade bönor och kikärter

30 g soltorkade tomater

3 tomater

1 rödlök

1 gurka

1 msk kapris (kan uteslutas om man inte gillar kapris)

1 msk olivolja

1 dl grönsaksbuljong

1 msk balsamvinäger

1 tsk rosmarin helst färsk hackad.

gräddfil

Skär löken i skivor. separera ringarna. skär de soltorkade- de färska tomaterna i mindre bitar. halvera gurkan och skrapa ur fröna. dela gurkan ytterligare på längden och skär den sedan i mindre bitar. finhacka rosmarin.

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök samt rosmarin på medelvärme i 2-3 minuter. tillsätt buljong, tomat och gurka. låt sjuda tills all vätska är borta.

Häll bort spadet från kikärterna och skölj dem rikligt i kallt vatten. tillsätt dem i pannan. tillsätt soltorkade tomater, kapris, vinäger. låt allt bli varmt. servera med en klick gräddfil och med ett gott bröd.

Inga kommentarer: