Matklubbens Topplista

tisdag, september 02, 2008

Cheddarpaj med broccoli och paprika (dagens lunch)

Lär dig detta grundrecept och du får alltid en bra pajbotten.
Med Kesella mager kvarg blir pajdegen både smidigare och magrare.
Det går också lättare att skära pajen i fina bitar utan att den smular.

Till en 24 cm form
2½dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl mager Kesella

Blanda smör och mjöl till en grynig massa. tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. det går snabbt och lätt i matberedare. tryck ut degen i en pajform. eller i 16 engångsfolieformar. ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200*. nagga botten med en gaffel. förgrädda pajskalet ca 10 minuter. portionspajer behöver inte förgräddas.

Fyllning
3 dl lagrad cheddarost
2 ägg
2 dl grädde vanlig eller mellan, valfritt
1 huvud broccoli (färsk, den frysta blir för blöt)
1 paprika (röd)
cayennpeppar
salt

Grovriv cheddarosten.vispa ihop ägg med grädden (lätt vispad) i en bunke och rör ner osten. smaka av med cayennpeppar och salt.
Skölj paprika och broccoli. skär paprikan i strimlor. skär och bryt broccolin i små buketter.
Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över ostsmeten. grädda i ugnen tills pajen stelnat ca 35 minuter.
Portionspajer gräddas i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: