Lär dig detta grundrecept och du får alltid en bra pajbotten.
Med Kesella mager kvarg blir pajdegen både smidigare och magrare.
Det går också lättare att skära pajen i fina bitar utan att den smular.
Till en 24 cm form
2½dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl mager Kesella
Blanda smör och mjöl till en grynig massa. tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. det går snabbt och lätt i matberedare. tryck ut degen i en pajform. eller i 16 engångsfolieformar. ställ in i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200*. nagga botten med en gaffel. förgrädda pajskalet ca 10 minuter. portionspajer behöver inte förgräddas.
Fyllning
3 dl lagrad cheddarost
2 ägg
2 dl grädde vanlig eller mellan, valfritt
1 huvud broccoli (färsk, den frysta blir för blöt)
1 paprika (röd)
cayennpeppar
salt
Grovriv cheddarosten.vispa ihop ägg med grädden (lätt vispad) i en bunke och rör ner osten. smaka av med cayennpeppar och salt.
Skölj paprika och broccoli. skär paprikan i strimlor. skär och bryt broccolin i små buketter.
Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över ostsmeten. grädda i ugnen tills pajen stelnat ca 35 minuter.
Portionspajer gräddas i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar