Till 4 pers.
Kycklingfilé 600 gram
Mâchesallad 1 förp.
Romansallat 2 krukor
Rucolasallat 2 knippen
Rödlök 1 st
Avokado 2 st
Marinad:
Olivolja 2 dl
Lime1 st
Chilifrukt 0.5 st
Senapsfrö 1 krm
Pepparblandning
Flingsalt
Vinägrett:
Persilja (finhackad) 1 msk
Basilika (finhackad) 3 msk
Parmesan (nyriven) 4 msk
Olivolja 1 dl
Vitvinsvinäger 2 msk
salt och peppar
Instruktioner
Marinad: Blanda kryddor och olivolja i en skål. Riv ner skalet från limen i skålen och pressa ut saften. Rör om och lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda ordentligt. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
Tag ut kycklingfiléer och låt dem rinna av något på hushållspapper. Stek dem sedan på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Låt dem svalna.
Gör salladen under tiden. Skölj salladen, skala och skär löken i ringar. Skär avokado i klyftor och lägg upp vackert på en tallrik. Skär sedan upp kycklingen i bitar och lägg dem ovanpå salladen.
Vinägrett: Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar