Matklubbens Topplista

tisdag, september 16, 2008

Grönsallad med kokt lax


Lax 400 g
3-5 dl vatten
salt/vitpepparkorn
1 fiskbuljongtärning
Blandad sallad 50 g per person
Grön sparris (färsk) 12 styck
Persilja till garnering
Crème fraiche (franska örter) 2 dl
Svartpeppar
Matbröd
Örtsalt

Koka upp vattnet och blanda med vitpeppar, salt och en fiskbuljongstärning, lägg laxen skuren i portionsbitar i en låg vid panna och häll på buljongen så att det precis täcker, sjud ca 10 minuter eller tills du ser att laxen är färdig, allt beror på fiskens tjocklek.
Ansa och skölj grönsakerna. Låt rinna av. Skär av sparrisens nedre torra del.
Koka upp vatten och koka sparrisen al dente ca 5 minuter på medelvärme.
Lägg upp salladsblad på tallrikar.
Lägg på sparris, lax och crème fraiche. Dra några varv med pepparkvarnen över. Klipp över lite persilja.
Servera salladen med créme fraiche, bröd och örtsalt till.

Inga kommentarer: