Ingredienser (4 port.)
Vetemjöl 3 dl
Vatten 2 dl
Vispgrädde 3 dl
Salt 1 krm
Smör till gräddning
Vispgrädde 2 dl
Hallonsylt 1.5 dl
Hallon (färska)
Florsocker
Våffeljärn
Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.
Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten.
Hetta upp ett våffeljärn.Pensla laggen väl med matfett.(Behövs endast första gången).
Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Varva 3 våfflor per tårta med grädde, sylt och bär mellan lagrena.
Garnera med bär på toppen och pudra med lite florsocker.
3 kommentarer:
men våfflor ÅSA JAG BLIR GALEN.
jag har varit sugen på våfflor hur länge som helst din blogg kommer göra mig gravt överviktig och jag kommer skylla allt enbart på dig och den.
liks.
mata mig
Joanna:
Det var det värsta.Jag kanske är synsk på något vis och prickar rätt, eller så är det bara för att vi kanske har samma matcykel, heter det så mån tro, att vi är sugen på samma maträtter samtidigt, för jag tänkte precis lägga ut ett recept på lasagne som vi ska äta på söndag, men först blir det kvällens middag, kyckling.
Ida:
mycket gärna!
Skicka en kommentar