Ingredienser (4 port.)
Torskfilé 800 gram el. annan vitfisk
Schalottenlök 2 styck
Purjolök 15 cm
Stjälkselleri 4 stjälkar
Vitt vin (torrt) 1 dl
Vatten 2 dl
Fiskfond (konc) 1 msk
Körvel (färskhackad) 5 msk
Smör till stekning
Salt & peppar
Bulgur för 4 pers
Koka bulgur enligt förpackningens anvisning, gärna med en buljongstärning.
Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.
Hetta upp smör i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.
Tillsätt vatten + fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna.(Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.
Servera med buljong och bulgur i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.
Schalottenlök 2 styck
Purjolök 15 cm
Stjälkselleri 4 stjälkar
Vitt vin (torrt) 1 dl
Vatten 2 dl
Fiskfond (konc) 1 msk
Körvel (färskhackad) 5 msk
Smör till stekning
Salt & peppar
Bulgur för 4 pers
Koka bulgur enligt förpackningens anvisning, gärna med en buljongstärning.
Skala och grovhacka lök, purjo och selleri. Finhacka körvelblad.
Hetta upp smör i stekpanna på medelhög värme och fräs grönsakerna mjuka i några minuter utan att bränna.
Tillsätt vatten + fond och vin, samt hälften av körvelbladen. Låt koka ner till halva mängden vätska, 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp vatten i (ång-)kastrull. Salta och peppra torskfiléerna.(Ång-)koka fisken i ca 5 minuter. Fisken är klar när köttet delar sig.
Servera med buljong och bulgur i djupa tallrikar. Garnera med resten av körvelbladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar