Matklubbens Topplista

lördag, september 13, 2008

Definitely Maybe

Will är en nyligen frånskild desillusionerad reklamare på Manhattan. Enda ljuspunkten i hans liv är dottern Maya, så när hon ber honom berätta historien om hur han mötte hennes mamma kan han inte stå emot. Men för att göra det hela lite klurigare berättar han om tre kvinnor som spelat stor roll i hans liv, utan att tala om för dottern vem som är mamman, det får hon lista ut själv.
Den här berättelsen är alltså huvuddelen av själva filmen och den presenteras som ett sorts kärleksmysterium. Den tar sin början 1992 då Hayes flyttar ifrån sin ungdomskärlek Emily för att arbeta i Bill Clintons kampanjstab i New York.
Snart är han invecklad i komplicerade förhållanden med tre kvinnor.

Filmens största fördel är att den aldrig känns korkad, vilket får anses vara en ovanlighet i sammanhanget. Den är inte direkt spännande men det lilla mysteriet om vem som egentligen är Mayas mamma är uppiggande. En stor del av filmen kretsar kring arbetet på Clintons kampanjstab under nittiotalets första hälft och även om det aldrig blir mer än en underhållande kuliss är det åtminstone något nytt. Något som fungerar helt är New York som fondvägg. Charmiga inbodda vindsvåningar, coola klubbar och vackra vyer får mig att längta tillbaka dit.

Ryan Reynolds är charmerande lättsam i huvudrollen. Han överglänses en smula av sin kvinnliga motpartner, filmens centralgestalt, Abigail Resling, som var suverän i ”Little Miss Sunshine”.

Den här filmen var för mig mycket underhållande.
Betyg 9.

Inga kommentarer: