Filodeg (fryst) 200 gram
Smör 2 msk
Strösocker 1 msk
Muffinsformar (metall)
Smör till pensling
Jordgubbar (färska) 250 gram
Strösocker 2 msk
Mascarpone 250 gram
Citron 1 st liten
Amaretto likör 2 msk
Tina filodegen. Dela i 8x8 cm. Sätt ugn på 250ºC. Ansa jordgubbar. Dela i fyra bitar. Riv citronskal och pressa ut saften. Pensla muffinsformarna med smält smör.
Formar: Blanda smör med socker. Pensla filodegen med denna glasyr. Lägg 4 filodeg på varandra i muffinsformarna. Baka dem i ugn i 12 min till gyllene färg.
Fyllning: Koka häften av jordgubbarna med hälften av sockret, samt med eventuell amarettolikör (ej nödvändig), några minuter tills de är mjuka och juicen börjar tränga ut ur jordgubbarna. Pressa gubbarna till kräm i en sil över en skål med en sked. Blanda citronskal och juice med resten av sockret och med mascarponen. Skeda upp krämen i filodegsknytena. Toppa med jordgubbar och lite kräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar