Ingredienser
Smör 175 gram
Strösocker 1.5 dl
Farinsocker 1 dl
Ägg 4 styck
Lingonsylt (rårörd) 1dl
Gräddfil 1 dl
Vetemjöl 4 dl
Bakpulver 1 tsk
Kanel (mald) 3 tsk
Kardemumma (mald) 1.5 tsk
Ingefära (mald) 1 tsk
Kryddnejlika (mald) 0.5 tsk
Kakform (1,5 liter)
Rör ihop smör, socker och farinsocker.
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda lingonsylt med gräddfil och rör ner.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor.
Rör ner det i smeten.
Smöra och mjöla en kakform.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
Ta ut, låt svalna och stjälp upp.
Supergott till ett glas mjölk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar