Matklubbens Topplista

tisdag, september 23, 2008

Röding med saffransrisotto


Rödingfilé (med skinn) 600 gram
Schalottenlök 2 st
Avorioris 3 dl
Smör 2 msk
Vitt vin (torrt) 2 dl
Vatten 7 dl
Grönsaksfond (konc) 2 msk
Saffran 0.5 gram
Västerbottenost (31%) 100 gram
Salt & vitpeppar
Skala och finhacka lök.
Smält smör i en stekkastrull. Lägg i lök och ris och fräs det någon minut.
Blanda vin, vatten, fond och saffran, häll hälften över riset. Låt småkoka på låg värme cirka 20 min. Rör om var 5:e minut och "mata" risotton med vin/buljongen, lite i taget ca 1 dl, se till så att riset inte fastnar i botten. Det får inte koka torrt, risotton ska vara krämig och glansig när den är färdig.
Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Lägg i fisken med skinnsidan ner.Lägg lock över pannan och stek i 5 min.
Riv ost. Tillsätt detta till risotton strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfria kokta grönsaker.

Inga kommentarer: