Matklubbens Topplista

tisdag, september 02, 2008

Currystekt fisk med ugnsbakad vitlök och brynt smör

Ingredienser 4 personer
600 g koljafilé eller annan vit fisk
curry
salt och peppar
100 g smör
2-4 stycken hela vitlökar
1 dl grovt salt
800 g potatis
1 knippe dill
2 citroner

Sätt ugnen på 150*. hacka dill.
Vitlök: häll grovt salt i en ugnsfast form. dela vitlökarna i klyftor. ej nödvändigt att skala (=se bild). sätt ner klyftorna i slatet. sätt in i ugnen i 20 minuter.
Potatis: skala och koka potatisen.
Fisk: skär fiskfiléerna i bitar. krydda med curry,salt och vitpeppar. hetta upp en stekpanna med lite matfett på medelhög värme. stek fisken i 2-3 min på var sida, beroende på tjocklek. lägg upp dem på ett varmt serveringsfat.täck med folie.
Smör: tillsätt resten av smöret i stekpanna och låt det bli lätt brynt(ej bränt)
Servera fisk med brynt smör, vitlök och kokt potatis.garnera med hackad dill. servera med citronklyftor.

Inga kommentarer: