Matklubbens Topplista

onsdag, september 17, 2008

Kalkonpytt

4 pers

Kalkonfilé 600 gram
1 gul lök finhackad
Potatis 0.8 kilo (ska råstekas)
Smör + lite rapsolja
Salt & vitpeppar och en nypa råsocker, förhöjer smaken på potatisen
Persilja till garnering

Rikligt med valfria grönsaker eller gör en sallad på tomater, gurka, paprika, olika salladsorter och avocado.

Hemligheten med att råsteka potatis är att när man har skurit den i bitar så ska man skölja den i rikligt med kallt vatten för att få bort så mycket stärkelse som möjligt, stek den sedan i smör blandat med lite rapsolja, tillsammans med löken. Salta, peppra och strö på en nypa socker.
Skär kalkonköttet i skivor och sedan o tärningar. Finhacka persiljan. Ansa, förbered sallad eller grönsaker.
Kalkon: Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme, stek köttet ett par minuter, salta och peppra. Vänd köttet ett par gånger. Blanda med potatis och lök. Fortsätt steka i ca 10 minuter tills köttet är helt genomstekt.
Strö över persilja.
Servera med grönsakerna och en god kall öl.

Inga kommentarer: