Matklubbens Topplista

fredag, september 12, 2008

Mandarinkyckling på avokadobädd



Ingredienser 4 pers.
4 st Kycklingfiléer (utan skinn)
2 burkar Mandariner (konserv)
4 st Avokado
1 st Lime (skal & saft)
2 st Chilifrukt (röd)
2 msk Persilja (finhackad)
Smör eller olja till stekning
Salt & peppar
3 dl bulgur
Finhacka persilja. Öppna mandarinburken, häll bort spadet. Riv limeskal, blanda med pressad juice.
Rensa bort skaft och vitt innanmäte ur chilifrukten och finhacka den.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
Kyckling:
Hetta upp matfett i stekpanna på medel­hög värme. Stek kycklingen i cirka 2 minuter på var sida.
Häll på mot slutet limejuice med skal.
Ställ in i ugn 225 grader 10-15 minuter.
Avokadobädd:
Skala och skiva avokado.
Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek persilja någon minut.
Tillsätt avokado, mandarin och chili.
Låt allt bli varmt.
Salta och peppra.
Fördela på tallrikar och lägg kycklingfiléerna ovanpå,
Servera med bulgur.

Inga kommentarer: