Matklubbens Topplista

söndag, mars 01, 2009

Kryddyoghurtpannakotta & bärsås med glöggsmak


Ingredienser (4 port.)
Vispgrädde 1.5 dl
Strösocker 0.7 dl
Kanelstång (10cm) 1 styck
Stjärnanis 1 styck
Vaniljstång 0.5 styck
Gelatinblad 2 styck
Matlagningsyoghurt 3 dl
SÅS:
Lättglögg (röd) 3 dl
Strösocker 3 msk
Lingon (osockrade) 0.7 dl eller röda vinbär eller andra bär.

Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis. Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 min.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.
Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 tim.
Lag: Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.

Källa: menyse.com

Inga kommentarer: