Matklubbens Topplista

onsdag, mars 04, 2009

Grekisk kyckling


Ingredienser:
4
1 1/2 kg potatis
2 msk färsk basilika
2 msk färsk timjan
1 stk citron
2 msk olivolja
4 kycklingfiléer
peppar
grovsalt
2 msk olivolja
1 stk citron
1 msk färsk rosmarin
1 msk färsk basilika
1 msk färsk timjan
2 msk färsk rosmarin

Tillagning:
-Skala potatisen och skär den i små klyftor. Lägg den i en eldfast form med kanter och strö över timjan, basilika och rosmarin. Pressa över saften från citronen och sedan olivolja. Strö över salt och peppar och blanda om det hela.
-Ställ fatet i en 200°C varm ugn i ca. 1/2 timma.
-Pensla kycklingfiléerna med olivolja och saften från citronen. Strö sedan över timjan, basilika och rosmarin. Bryn filéerna i stekpanna på bägge sidor till fin färg.
-Ta ut potatisen och lägg kycklingen ovanpå potatisen så att dessa täcks. Ställ tillbaka fatet i ugnen i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig, kolla så att köttsaften är klar.

Servera med extra citronskivor och en sallad med tomater och fetaost.

Källa:recept.se

Inga kommentarer: