Matklubbens Topplista

torsdag, mars 05, 2009

Lax med citronsås

Ingredienser:
4 pers.

800 g laxfiléer
grovsalt
peppar
60 g smör
4/5 dl vetemjöl
1/2 dl fiskbuljong
1 3/5 dl vispgrädde 38%
2 tsk rivet citronskal
1 msk färsk gräslök
1 msk färsk basilika
1 msk färsk persilja
Tillagning:
-Värm en liten klick med smör i en tjockbottnad panna och stek laxen gyllene och genomstekt. Krydda med salt och peppar. Ta upp laxen och håll den varm.
-Värm smör i en tjockbottnad gryta och tillsätt mjöl. Rör om på låg värme i en minut, tillsätt fiskbuljong och grädde samt rivet citronskal, lite i taget och under omrörning tills såsen är slät och lagom tjock. Rör i kryddörterna och smaka av med salt och peppar.
-Häll såsen över laxen och servera med sallad med Quinoa.

Källa:recept.se

Inga kommentarer: