Matklubbens Topplista

söndag, mars 08, 2009

Pärontartelette med Jappsås



Ingredienser (4 port.)
Päron 2 stycken
Smördegsplattor (17x8) 4 stycken
Ägg 1 st

Instruktioner
Sätt ugnen på 180ºC.
Dela päronen på mitten. Ta bort kärnhus.Skiva päronet som på bilden, dvs så att skivorna fortfarande sitter ihop.
Ta ut runda smördegsplättar, ca 10 cm i diameter. Använd t.ex. en kakplåtform med taggad kant. Vispa upp ett ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegen.
Lägg de runda smördegsplattorna på ett ugnsgaller och de halva päronen ovanpå.Sätt in mitt i ugnen och baka 20-25 min.
Laga under tiden såsen, eller värm färdiglagad kolasås.
Ta ut tarteletterna och servera dem varma, ljumma eller kalla med varm eller kall sås.
Jappsås
Ingredienser (4 port.)
Japp 2 bitar
Grädde 1 dl
Smält försiktigt jappen i grädden under omrörning på medellåg värme.
Serveras varm.
Gott även till glass.
Källa:menyse.com

Inga kommentarer: