Ingredienser:
6 pers.
100 g mörk choklad
4 äggulor
4 msk florsocker
2 äggvitor
3 dl vispgrädde 38%
2 msk cognac
1 tsk färsk ingefära
Tillagning:
-Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa äggulor och hälften av florsockret till en luftig "äggtoddy". Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt resten av florsockret och fortsätt vispa tills äggvitorna blir sega. Vispa grädden tjock. Vänd ner smält choklad, ingefära och cognac i "äggtoddyn". Vänd först ner den vispade grädden och därefter äggvitorna.
-Häll glassmeten i en form och täck den med aluminiumfolie. Ställ glassen i frysen i ca. 8 timmar. Rör i glassen varje halvtimma tills glassen har stelnat helt.
Eller kör glassen 45 minuter i glassmaskin.
Lägg över glassen i en plastfilmsklädd avlång form och ställ in i frysen så att den blir riktigt hård.
Inför serveringen, tag ur glassen ur formen och skär den i trekantiga skivor, lägg upp skivorna lite omlott på en tallrik garnerad med en god chokladsås och dekorera med något blad eller bär och en klick grädde.
Källa:recept.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar