Matklubbens Topplista

söndag, mars 01, 2009

Chicken Gulasch

Ingredienser (4 port.)
Kyckling (utan skinn) 1, eller motsvarande mängd kycklingfilé ca 1 kg
Paprikapulver 1 msk
Vetemjöl 3 msk
Salt 2 tsk
Gul lök 3 styck
Vitlök 1 klyfta
Paprika (röd) 2 styck
Tomatpuré 1 msk
Krossade tomater 1 burk
Vatten 8 dl
Arborioris 3 dl
Salt & peppar
Persilja till garnering

Förbered: Rensa paprika och skär i bitar. Skala/hacka vitlök. Skär kyckling i bitar.Blanda paprikapulver med salt och mjöl. Vänd kycklingen i blandningen.
Lök: Skala och skär löken i ringar. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek löken mjuk i 4-5 min utan att bränna.
Gryta: Koka upp vattnet i en kastrull eller gryta och tillsätt samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i 1-1,5 tim tills kycklingköttet är mört.
Garnera med hackad persilja.

Supergod och enkel allt-i-ett gryta, servera med ett gott bröd som man kan doppa och få upp den goda såsen med.

Källa: menyse.com

Inga kommentarer: