Matklubbens Topplista

onsdag, mars 04, 2009

Division of labour

Har haft besök av de som jobbar för oss i Ö-vik och Skellefteå i två dagar, varav den ena sov över hos oss.
Vi har pratat jobb och framtidsvisioner, hur vi vill att företaget ska drivas, vad var och en har för ansvarsområden.

Vi har inte den bästa chefen precis, utan en chef med för lite erfarenhet av denna bransch och alldeles för lite insikt och förmåga att leda och entusiasmera sin personal.
Men framför allt så kan han inte inte ta några beslut, han kan inte ens säga ja eller nej han säger nja, jag vet inte, om allt och särskilt alla förslag som vi kommer med och händelseförloppen i hur vi ska gå tillväga, vi försöker förklara för honom hur tidskrävande det är att ordna ett event, hur vi ska komma oss in i butikerna, få ett datum då vi kan köra eventet, hur vi ska få företagare att anta vårat koncept och att vi måste hjälpas åt med allt, samarbeta, ta en del var eller fördela så att en person kan rådda i ett projekt själv och när det behövs gå in och hjälpa till.

Han deklarerar klart och tydligt, fast utan ord, att han, vill inte göra nånting utan förväntar sig att vi ska göra allt och hinna med allt, och samtidigt har han inte råd att betala några heltidslöner, är det så, så måste han ju jobba mer själv. Och det borde ju vara det allra viktigaste för en egenföretagare, att jobba så mycket som möjligt själv och sedan lägga ut det man inte hinner med eller behärskar på någon annan. Dels spar man pengar och förhoppningsvis kan man då ta ut egen lön.

Det har varit mycket svårt att komma någon vart i vår planering.
Vi har inte kunna ta några beslut och vi har inte fått någon som helst uppfattning om vad han vill med företaget. Hur vi ska få in mer jobb och vem ska göra vad. Just nu gör jag allt kontorsarbete, till och med min egen lön! Jag tänker inte göra ett heltidsjobb på halvtid, för en pisslön. Då går jag hellre arbetslös och stämplar.

I eftermiddag när jag skjutsade M till busstationen bestämde vi att vi ska kämpa i en månad till och vi ska jobba själva utan att försöka få med honom. Så struntar vi i vad han gör, han får väl sitta och surfa hela dagarna om han tycker att det är det bästa han kan göra på sitt företag och sen ta ut en oskälig lön, som inte finns, tills företaget går i konkurs.

Förutom allt detta så hade vi, jag och M, L åkte hem till Ö-vik, en trevlig kväll igår kväll, vi startade med en martini bianco hemma och sedan gick vi ut och åt pizza och drack öl. Och då pratade vi bara om oss själva och våra familjer, om heminredning, mat, fotvård om allt, allt, allt som gör livet värt att leva.
När vi kom hem drack vi te och fortsatte prata men då kom vi även in på jobbet och då hade vi Åke som kunde ge synpunkter utifrån en mans synvinkel och det är ju alltid bra att få jämföra hur olika vi ändå tänker, även om nu Åke är på våran linje.

Inga kommentarer: