Matklubbens Topplista

tisdag, mars 03, 2009

Draksoppa

Ingredienser:
4pers.

1/2 kg kycklingbröst
2 l vatten
bordssalt
peppar
4 morötter
4 sellerirot
1 pose färsk persilja
4 st hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond
2 purjolökar
1 stk lime
Tilbehör:
4 grovbullar

Tillagning:
-Skär kycklingköttet i lagom stora bitar. Strimla morötter och rotselleri i fina stavar, julienne. Lägg kycklingköttet, strimlade grönsaker (men inte purjolöken), en knippe persilja, lime (evt.limeblad) och buljongtärning i en gryta och täck med vatten.
-Koka upp det utan lock. Skumma av soppan lite innan den börjar koka. Tillsätt salt och peppar. -Koka köttet på låg värme under lock tills det är mört.
Ta då upp köttet, och håll det varmt, lägg i skål och täck med folie.
Skär purjolöken i tunna ringar.
-Sila soppan genom en finmaskig sil. Häll tillbaka buljongen i grytan och koka purjolöksringarna i den ca. 5 min. Tillsätt sedan de kokta grönsakerna och kycklingköttet skuret i tunna, avlånga skivor. Värm försiktigt upp soppan, och smaka av den med salt och peppar.
Servera med gott bröd.

Källa: recept.se

Inga kommentarer: