Matklubbens Topplista

söndag, april 21, 2013

Lunch Dag 6

Kyckling med ångkokta grönsaker och en msk bea.

Jag såg på Trädgårdsonsdag och kocken Tarek gjorde en bearnaise på ett idiotsäkert sätt så att den inte skär sig så lätt. Här kommer receptet.

2 st schalottenlök
2-4 klyftor vitlök
2-3 tsk chiliflakes
3 st äggulor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
250 g smör

Hacka schalottenlök och vitlök mycket fint och fräs i en kastrull med en liten klick smör tills det har blivit gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt vatten, vinäger, chiliflakes och äggulor. Skär smöret i små kuber.

Ställ tillbaka kastrullen på svag till medelhög värme och vispa oavbrutet. När såsen börjar tjockna, tillsätter du smöret lite i taget och vispar ut det i den varma såsen. Håll noggrann koll på värmen då såsen absolut inte får koka! Blir såsen för varm tillsätter du genast lite kallt vatten och tar bort kastrullen från spisplattan. Vispa hela tiden!

Fortsätt tills allt smör har hamnat i såsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer chili.

Inga kommentarer: