Matklubbens Topplista

fredag, april 12, 2013

Indisk Kheema.

Med potatis och ärter, blir kvällens middag. En rätt med många av mina favoritkryddor.
En favorit för många, många år sedan då flickorna var små.

4 personer

500 g köttfärs
2 msk olja
1 stor finhackad lök
1 tsk garam masala
½ tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk ingefära
1 finhackad chili
några kokta potatisar i bitar
1 paket frysta små ärtor
smaka av med lite salt

Till servering: citronklyftor

Fräs löken i 1 msk olja utan att det tar färg. Tillsätt kryddor och chili och fräs utan att bryna. Häll upp lök- och kryddblandningen i en skål. Bryn köttfärsen i 1 msk olja i samma panna tills den är genomstekt. Blanda ner kryddfräset och potatisen, blanda ordentligt och stek under lock cirka 10 minuter. Blanda i ärterna efter 5 minuter.

Servera med citronklyftor.



Inga kommentarer: