Matklubbens Topplista

tisdag, april 09, 2013

Fetaost- och spenatpaj

Gjorde små fetaost- och spenatpajer till lunchen idag och så provsatt vi, jag och Åke ute i cafét. Det var mysigt och det kändes verkligen att jag hade rast. Får börja med det framöver.



Spenat-och fetaostpaj.

4 stora bitar, eller som här i portionformar.

100 g rumsvarmt smör
½ dl pofiber
1½ dl mandelmjöl
1½ msk fiberhusk eller linfrön
½ dl sesamfrön
½ tsk salt
2 ägg

Fyllning
3 ägg
2 dl Crème fraiche
150 g grovhackad spenat
150 g grovhackad fetaost
salt och peppar efter smak

Blanda alla ingredienser till degen i en matberedare.
Dela degen i fyra delar tryck ut i små formar eller gör en enda stor i en form med ca 20 cm diameter.
Ställ in i kylskåpet i en halvtimme.

Vispa upp äggen till fyllningen ordentligt.
Blanda ner crème fraichen väl.
Tillsätt de övriga ingredienserna.

Förgrädda pajsaklet i ugnen i 5 minuter.
Häll fyllningen i skalet och grädda ytterligare 20 minuter.

Servera med en god sallad.

Källa: Expressens Lchf tidning Nr:3/2013



Inga kommentarer: