Matklubbens Topplista

söndag, april 28, 2013

Kallrökta laxrullar.

Goda aptitretare före tex en soppa eller som en liten kvällsvickning.
Passar också bra på buffébordet.

200 g kallrökt lax
100 g naturell färskost tex Philadelphia
salt och peppar
1 dl ruccola eller babyspenat
juicen från 1/4 citron

Lägg rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie. Mixa osten med ruccola eller spenat. Blanda i citronsaft. Salta och peppra.
Bred röran över och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen.
Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat, strö på lite sesamfrön. Servera.

För att få lite sushikänsla blandade vi wasabi och japansk soja och doppade rullarna. Supergott.

Gott med öl till. Jag har hittat en glutenfri öl som är riktigt god. Zatec 4,5% 33 cl Nr 1550 16.90.

Inga kommentarer: