Matklubbens Topplista

torsdag, oktober 22, 2009

Kvällens middag


Parmesangratinerad köttfärscannelloni

För 4 personer

300 g lasagneplattor, färska
100 g färskost med vitlök
2,5 dl ostsås

Fyllning
1 st
gul lök, hackad
500 g köttfärs
100 g squash, fint tärnad
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 tsk basilika
4 msk chilisås

Sås
1 st gul lök
2 st vitlöksklyfta
1 msk olja
500 g krossade tomater
0,5 tsk basilika
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl parmesanost, riven

Tillbehör
gurka, morötter, paprika eller valfria grönsaker

Tillagning
Sätt ugnen på 225°.

Stek lök, köttfärs, skinka och squash i olja en stor stekpanna.
Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och låt det koka ihop ca 5 min.

Låt svalna.

Klipp till lasagneplattorna om de är i hel bit.

Bred osten på lasagneplattorna och fördela köttfärsröran på plattorna. Rulla ihop till rullar och lägg dem tätt i en ugnssäker form.

Bred ut ostsåsen över rullarna.

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min.
Tillsätt tomater, basilika, salt och peppar.

Häll såsen över rullarna och strö över ost.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Servera med grönsaker.

Inga kommentarer: