Matklubbens Topplista

fredag, oktober 02, 2009

Helgens Belgare



Maredsous- en äkta belgisk klosteröl

Smaken är fyllig med en tydlig fruktighet och bra beska.

Maredsous 8 är opastöriserat, och vid buteljeringen tillsätts lite ojäst vört och jäst för att ölet ska efterjäsa långsamt i flaskan, vilket ger en lätt jästig eftersmak. Det frikostiga och vackra skummet tillsammans med en stor aromatisk doft fulländar upplevelsen.

Det är inte ovanligt att belgiska kloster ger ett bryggeri rätten att brygga öl med klostrets namn. Benediktinerklostret Maredsous i södra Belgien gav i början av sextiotalet Moortgatbryggeriet, som också brygger Duvel, denna möjlighet.
Passar utmärkt till mustiga kötträtter.
Maredsous 8 passar också utmärkt till vällagrad ost. Serveras vid 8-10 grader.

Den vackra flaskan på 750 ml är utmärkt att dela på två personer och är också en överraskande komma-på-fest-present.

Om du gillar Maredsous 8 är släktingarna Maredsous 6 och Maredsous 10 i specialsortimentet väl värda att prova.

Källa:DN.se Mat och Dryck

Inga kommentarer: