Len som sammet, god och mättande.
Laga till en stor sats, så har du både till middag och lunch.
Ingredienser
Till 10 portioner, svårt att egentligen bedömma hur många maten ska räcka till, beroende på vem som äter.2 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
2 st purjolökar
500 g potatis
700 g blomkål
1.5 l mjölk
5 dl matlagningsgrädde
3 st hönsbuljongtärningar
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Tillbehör 1
knaperstekt bacon
hackad persilja
Tillbehör 2
löjrom
skivad salladslök
Gör så här
1. Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.
2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.
3. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
4. Servera soppan varm eller kall med något av tillbehören.
Laga till en stor sats, så har du både till middag och lunch.
Ingredienser
Till 10 portioner, svårt att egentligen bedömma hur många maten ska räcka till, beroende på vem som äter.2 msk olivolja
3 st vitlöksklyftor
2 st purjolökar
500 g potatis
700 g blomkål
1.5 l mjölk
5 dl matlagningsgrädde
3 st hönsbuljongtärningar
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Tillbehör 1
knaperstekt bacon
hackad persilja
Tillbehör 2
löjrom
skivad salladslök
Gör så här
1. Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.
2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.
3. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
4. Servera soppan varm eller kall med något av tillbehören.
3 kommentarer:
mjums! denna ska jag göra!
Den ser inte så god ut men den smakar ljuvligt.
Det blir en rejäl sats, så det är nog bra om du minskar ner receptet till i alla fall, hälften.
vad bra! jag ska nog göra den i helgen tror jag.
Skicka en kommentar