Matklubbens Topplista

fredag, januari 16, 2009

Ost och skinkpaj - traditionell

Ingredienser
3 dl mjöl
50 g smör
1 dl kesella
Fyllning:
100 g skinka
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
150 g riven ost
1 krm salt
1 krm peppar
ev. paprikapulver

Gör så här
1. Lägg mjöl och smör i en matberedare. Kör på full fart i 5-6 sekunder. Tillsätt kesella och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse. Låt den vila i kylskåp i 1 timme.
2. Ta ut degen och kavla den och lägg i en pajform eller små portionsformar. Förgrädda pajskalen 10-15 minuter.
3. Lägg i strimlad skinka och riven ost, krydda med salt och svartpeppar. Blanda ihop äggen med mjölk och grädde. Häll blandningen över pajfyllningen. Om man vill kan man strö paprikapulver över gräddblandningen. Grädda i ugnen ca 15 minuter i 200° tills äggen har stannat.

Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: