Matklubbens Topplista

torsdag, januari 15, 2009

Favoritsallad med kikärter

Jag är galen i bönor, linser och ärter, särskilt kikärter.
Den här salladen är trevlig i stället för potatissallad. Passar till allt grillat, kallskuret och rökt fisk.
4 portioner
2 burkar kikärter à 400 g
1 rödlök
2 stjälkar bladselleri
1 dl hackad bladpersilja
2 msk kapris
Dressing:
1 1/2 msk pressad citronsaft
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap, gärna dragonkryddad
3 msk olivolja
salt
nymalen peppar
1. Börja med att vispa ihop ingredienserna till dressingen.
2. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av noga. Skala och skiva löken tunt. Strimla sellerin.
3. Blanda salladsingredienserna.
Häll på dressingen och låt marinera en stund före servering.

Inga kommentarer: